Monday, January 12, 2015

The Patient Gardener


found on text is here.
"Swedish architects Visiondivision and a group of students designed the two-storey study retreat, which is currently growing on the Politecnico di Milano campus. Here's a description of the project from Visiondivision:
"The workshop, playing with the metaphor of forests, aimed to generate new visions to explain the contemporary and immediate future ways of being in the spirit of green design, resilience, recycling, and ethical consciousness.
Our intention with our project was to construct a study retreat at the campus with patience as the main key for the design. If we can be patient with the building time we can reduce the need for transportation, waste of material and different manufacturing processes, simply by helping nature grow in a more architectonic and useful way. The final result can be enjoyed at Politecnico di Milano in about 60 years from now." "

No comments:

Post a Comment

I'd love to hear what you think!